Privacy statement

Privacyverklaring MORE than les 

Dit is de privacyverklaring van MORE than les. Wij vinden jouw privacy heel erg belangrijk! Daarom lees je in deze privacyverklaring hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan in onze rol als verwerkingsverantwoordelijke. Ben je benieuwd naar wat jouw rechten zijn, wat wij met jouw gegevens doen en waar we jouw gegevens opslaan? Lees dan verder! 

Contactgegevens:

  • www.morethanles.nl 
  • Jan Hanzenstraat 338
  • 1053 XL Amsterdam
  • privacy@morethanles.nl
  • KvK-nummer: 67525148

Persoonsgegevens die wij verwerken

Zodra jij klant bij ons wordt, dat kan zijn zowel voor persoonlijke lessen als online cursussen, gaan we een overeenkomst aan. Om deze overeenkomst goed uit te kunnen voeren, hebben we van jou informatie nodig. Zonder deze informatie, kunnen we geen overeenkomst aangaan.

Contact opnemen via contactformulier

Via onze website kun je contact opnemen via het contactformulier. Dan vragen wij de volgende informatie op:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • Eventueel bedrijfsnaam 

Als jij klant wordt

Op het moment dat jij klant bij ons wordt, hebben we uiteraard meer gegevens nodig. Dan hebben we van jou nodig:

  • Voornaam & achternaam
  • Adresgegevens 
  • E-mailadres
  • Bankrekeningnummer 
  • Eventueel bedrijfsnaam en KvK-nummer
  • Eventueel telefoonnummer (om jou aan WhatsApp-groepen toe te voegen) 

Als jouw werkgever klant wordt

Het kan ook zo zijn dat wij jouw gegevens krijgen van jouw werkgever. In dat geval ontvangen we van jouw werkgever:

  • Naam
  • E-mailadres 
  • Eventueel telefoonnummer 

Wij krijgen deze gegevens van jou doordat jij ze aan ons hebt verstrekt. In sommige gevallen ontvangen we jouw gegevens van jouw werkgever, als jouw werkgever bij ons cursussen heeft ingekocht. 

Wat doen we met jouw gegevens? 

Wij maken gebruik van verschillende dienstverleners (denk aan software en zzp’ers) om ons te helpen bij het uitvoeren van de overeenkomst. Hieronder hebben we per activiteit binnen ons bedrijf inzichtelijk gemaakt waar wij gebruik van maken, welke gegevens we daarvoor van jou verwerken, waarom en op basis van welke juridische grondslag.

Voor verwerkingen die worden gedaan op basis van toestemming, geldt dat je deze toestemming altijd mag intrekken. Verwerkingen die we hebben gedaan toen de toestemming nog wel geldig was, blijven wel gewoon gewoon rechtsgeldig.

Administratie & betalingen verwerken

MORE than les houdt haar administratie bij via MoneyBird en daarvoor hebben we een boekhouder. Voor het verwerken van betalingen maken we daarnaast gebruik van Mollie en WooCommerce. Dit betekent dat wij jouw persoonsgegevens aan deze partijen doorgeven, omdat zij bijvoorbeeld de facturen aanmaken en bijhouden of jij al hebt betaald. De juridische grondslag om jouw gegevens hiervoor te verwerken, is de uitvoering van de overeenkomst.  

Ook maken we gebruik van Google Drive. Het kan zijn dat we in die omgeving persoonsgegevens verwerken. Uiteraard doen we dat alleen maar als het nodig is en verwerken we daar geen gevoelige informatie. In Canva maken we offertes en certificaten aan: dat betekent dat jouw naam in deze software terecht komt. In dit geval is de grondslag ook de uitvoering van de overeenkomst en het gerechtvaardigde belang dat wij hebben. 

E-mail

Voor het versturen van e-mails gebruiken we Gmail en zxcs. 

Account aanmaken

Je kunt op onze website ook een account aanmaken. Op die manier kun je je eenvoudig inschrijven voor vervolgcursussen. In dat geval worden jouw naam en e-mailadres verwerkt. Het aanmaken van een account is vrijwillig en gebeurt op basis van toestemming. 

Social media 

Je kunt via social media (Instagram) een offerte bij ons aanvragen. Dat betekent dat wij via Instagram om jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer vragen. 

Meetings/livesessies/groepen

Livesessies vinden plaats op locatie van het bedrijf of via Zoom. In het geval dat wij livesessies geven via ZOOM, ontvang jij een link om deel te kunnen nemen aan deze sessies. Om in te loggen bij de meeting, heb je een Zoom-account nodig. Je maakt dit account zelf aan: wij verstrekken jouw gegevens zelf niet aan Zoom. Je kiest altijd zelf of je jouw camera aanzet of niet en welke naam je gebruikt.

Daarnaast maken we gebruik van WhatsApp om chatgroepen aan te maken om te verbinden met jouw medecursisten. Je hebt daarvoor zelf al een WhatsApp-account nodig dat je hebt aangemaakt bij WhatsApp. Wij hebben geen invloed op de omgang van WhatsApp met jouw gegevens. 

Cursusplatform

De online cursussen en lessen van MORE than les worden gehost via Zoom. Daarvoor geven we jouw naam en e-mailadres aan het platform, zodat er een account voor jou aangemaakt kan worden. Dit is nodig om de overeenkomst uit te voeren. 

Delen van reviews

Wij vragen aan jou om een review achter te laten en tijdens live-evenementen maken we foto’s. Wij delen deze foto’s en reviews alleen maar met jouw toestemming. Dat is dan ook de rechtsgrond. Wil je dat we jouw review of foto niet langer gebruiken? Laat het weten, dan verwijderen we de informatie. 

E-maillijsten

MORE than les heeft e-maillijsten waarvoor jij je kunt aanmelden. In dat geval verwerken we jouw e-mailadres en naam. We verwerken jouw gegevens voor onze nieuwsbrief alleen op basis van jouw toestemming en deze toestemming kun je altijd intrekken.

Online Test via website

Op de website van MORE than les kun je via de software Typeform een online test doen. Na deze test ontvang je van ons een eenmalig advies per e-mail over welke cursus wij voor jou aanbevelen.

Als jij docent bent

Van documenten ontvangen wij bewijzen dat jij een gecertificeerd docent bent. Deze slaan we op, zodat we dit op elk moment kunnen verifiëren. Uiteraard is de software (Google Drive) waarin de certificaten staan opgeslagen, beveiligd met een wachtwoord. 

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens worden verzameld. Dat betekent het volgende: 

Als jij klant bent, bewaren we jouw gegevens tot zeven jaar na het beëindigen van onze overeenkomst. Dit gaat bijvoorbeeld over factuur- en betaalgegevens. Zeven jaar is de wettelijke bewaartermijn die de Belastingdienst hanteert en waar wij ons aan moeten houden. 

Heb jij alleen contact opgenomen voor bijvoorbeeld een offerte en is er geen overeenkomst tot stand gekomen? Dan bewaren we jouw gegevens maximaal twee jaar. Heb je je ingeschreven voor de nieuwsbrief, dan verwijderen we jouw gegevens maximaal drie maanden na jouw uitschrijving. 

Delen van persoonsgegevens met derden

We verkopen of geven jouw gegevens niet aan derden. We verstrekken jouw gegevens alleen aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst, bijvoorbeeld aan de docenten en als we gebruikmaken van software van derden (zoals je hiervoor hebt kunnen lezen). Soms moeten we gegevens aan derden verstrekken om op die manier te voldoen aan een wettelijke verplichting. 

Als wij partijen de opdracht geven om jouw gegevens te verwerken, dan sluiten we verwerkersovereenkomsten om ervoor te zorgen dat er eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens wordt gebruikt. Wij blijven verantwoordelijk voor deze verwerkingen. 

MORE than les werkt ook samen met partijen die niet in de EU zijn gevestigd, maar bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. In deze gevallen hebben we onderzoek gedaan naar welke beveiligingsmaatregelen deze partij heeft genomen om jouw gegevens te beschermen (zoals encryptie en pseudonimisering) en schakelen we deze partij pas in als we overtuigd zijn van het beschermingsniveau. Uiteraard sluiten we verwerkersovereenkomsten en maken we aanvullende afspraken met deze partijen. Ook beoordelen we welke gegevens we naar deze partijen sturen en maken we per partij een risico-afweging.

Onze website

Op onze website maken we gebruik van cookies. Voor functionele cookies hoeven we geen toestemming te vragen. Dit zijn bijvoorbeeld cookies die onthouden wat je in je winkelmandje hebt gestopt. 

Op onze websites kun je ook linkjes vinden naar websites van derden. Wij zijn niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de content en werkwijze van deze websites. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om bij al deze partijen hun eigen privacyverklaring na te lezen zodat je weet wat ze met jouw gegevens doen. 

Geautomatiseerde besluitvorming

Er is bij MORE than les geen sprake van geautomatiseerde besluitvorming zonder menselijke tussenkomst. 

Jouw rechten

Jij hebt verschillende rechten op basis van de AVG: zo heb je het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door MORE than les en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben, in een computerbestand naar jou of een andere door jou genoemde organisatie, te sturen. 

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, overdracht van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar privacy@morethanles.nl. We zullen zo snel mogelijk reageren op jouw verzoek, maar uiterlijk binnen één maand.

Klachten

MORE than les wil je er ook op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Natuurlijk horen wij het ook graag van jou als je een klacht hebt over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan. 

Hoe wij jouw persoonsgegevens beveiligen

Bij MORE than les nemen we de bescherming van jouw gegevens serieus. Daarom hebben we passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Denk aan het gebruik van goede wachtwoorden, plugins op onze website ter beveiliging van jouw gegevens, een SSL-verbinding etc. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of als er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op. 

Heb je vragen?

Neem dan contact op via privacy@morethanles.nl

Deze privacyverklaring kan op elk moment gewijzigd worden. Op onze website kun je altijd de meest actuele versie vinden.  

November 2022

COOKIE STATEMENT​

‘MORE than les’ maakt op deze website (www.morethanles.nl) gebruik van cookies. In dit Cookie Statement legt ‘MORE than les’ uit welke cookies zij bewaart en met welk doel.

1. Wat zijn cookies?

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

2. Cookies opslaan/bewaren

Volgens de wet mogen wij cookies op uw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we uw toestemming nodig.

Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina’s worden weergegeven.

3. Cookies op de website van More than Les

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en LinkedIn. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk LinkedIn zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van LinkedIn (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken. De informatie die zij verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn en Facebook stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

4. Recht op inzage

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.

5. Meer informatie

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden:

ICTRecht: Achtergrond Cookiewet
Consumentenbond: “Wat zijn cookies?
Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: “Cookies verwijderen
Consumentenbond: “Cookies uitschakelen